Rochelle

Een van de niet te missen dingen tijdens uw vakantie op de camping is La Rochelle, een authentiek openluchtmuseum dat naar de oceaan gericht is. De stad heeft het label "Ville d'Art et d'Histoire" kunst- en geschiedenisstad) en geeft onderdak aan een rijk historisch, maritiem en architecturaal patrimonium dat niemand onberoerd laat! Op elk straathoekje valt er altijd wel iets te ontdekken…

De Oude haven van La Rochelle en de Port des Minimes

Wandel in de Oude haven en geniet van een ijsje of van de zonovergoten terrassen en zie de boten binnen- en buitenvaren. Het is hier dat u een bezoekje kunt brengen aan de beroemde middeleeuwse torens van La Rochelle. De Kettingtoren, de Lantaarntoren en de Sint-Nicolaastoren zijn de “drie dochters” van La Rochelle en echte geschiedenisboeken gemerkt in steen!
Aan de Oude haven kunt u een elektrische bus op zonne-energie tot aan de Port des Minimes nemen, de eerste plezierhaven van de Atlantische kust, maar ook een plaats waar de mensen uit La Rochelle graag windowshoppen en van de sfeer van een kuststad genieten. Vanuit de plezierhaven biedt het grote strand van de Minimes een mooi uitzicht op de Vuurtoren op het einde van de wereld en elke dag weer het spektakel van een schitterende zonsondergang in de oceaan!

Ontdek het stadscentrum van La Rochelle

Zet uw bezoek aan La Rochelle verder en wandel door de straten van het historisch centrum waar architectuurschatten in overvloed aanwezig zijn. U zult reizen in de tijd, van de middeleeuwen naar de Renaissance, doorheen de straten met bogen, de huizen in vakwerk met een leien dak, gebouwen met rijkelijk gebeeldhouwde stenen gevels en privéwoningen van echte liefhebbers. Niet te missen is de Horlogetoren, het oudste monument van La Rochelle, waarlangs u van de haven naar de voetgangersstraten van de Oude Stad kunt wandelen.

Zet uw wandeling verder naar het Hôtel de la Bourse, een van de meest gedetailleerde gebouwen van La Rochelle of het Justitiepaleis met zijn gevel in Korintische stijl. Wanneer u tijd heeft, stop dan even aan de Sint-Lodewijkkathedraal die onder Lodewijk XV werd gebouwd, rond het Huis Hendrik II, de schitterende Renaissancewoning, (midden XVIe eeuw), het station van La Rochelle, een van de mooiste spoorweggebouwen van de Zeshoek waarvan de buitenkant werd gedecoreerd met schelpen, vissen en krabben. U begrijpt het, La Rochelle herbergt ongelooflijk veel historische monumenten!

De favorieten van de camping:

het Aquarium van La Rochelle recht tegenover de Oude haven, een van de grootste Europese aquariums;
de Saint-Nicolaswijk, de oude visserswijk met haar erg gezellige “dorpssfeer”;
de Marchéwijk en de Hallen waar men de beste streekproducten uit de Charente vindt: oesters, vis en zeevruchten, kaas, Cognac, Pineau des Charentes;
de Francofolies van La Rochelle, absoluut mee te maken wanneer u in juli op de camping verblijft!
Om te ontdekken in de buurt
Meer info
Lokaliseer ons in de buurt van La Rochelle
Meer info
 
Neem contact met ons op
CAMPING AU PETIT PORT DE L'HOUMEAU ****
Camping 4 étoiles entre La Rochelle et l'île de Ré, en Charente Maritime.
Rue des Sartières - 17137 L'Houmeau
Charente Maritime / Poitou-Charentes / Nouvelle-Aquitaine / Frankrijk
Telefoon: Zie nummer00 33 5 46 50 90 82 - Fax: Zie nummer00 33 5 46 50 01 33
E-mail: info@aupetitport.com - Contact: Schrijf ons