Île d'Aix

Ontdek tijdens uw verblijf op de camping het île d'Aix, een stukje paradijs in het hart van de waterwegen van de Charente. Het is het enige eiland van de Charente dat niet met het vasteland verbonden is! Men gaat ernaar toe met de boot vanop de Pointe de la Fumée in de buurt van Fouras, vanuit La Rochelle of de eilanden in de buurt. U zult versteld staan over de grote variëteit aan landschappen waarvan sommige doen denken aan de Middellandse zee en erg opgetogen zijn over het rijke architecturale patrimonium van het eiland, de militaire forten, de wallen, de ophaalbruggen en de musea die de geschiedenis van het militaire en historische verleden van Aix in de verf zetten.

Een ommetje op het Ile d’Aix

All the streets of the village converge towards the entrance of the fort of the harbor to the south of the island. In the center of the village, you can stroll through the cobbled streets and discover the low houses with multicolored shutters and their hollyhocks, the church, the museum of the house of Napoleon (it is on the island of Aix that the ' Emperor spent his last days before his exile to St. Helena), the African museum or the manufacture of objects and jewels in mother-of-pearl ... Continuing your discovery, you will visit the military forts which stand at each extremity of The island, the centerpieces of the defensive system of the Sun King in Saintonge. From Vauban to Napoleon, the island of Aix is ​​undoubtedly a place full of history that you will have all the leisure to explore during your camping holidays!

De parel van de riviermonding van de Charente, een paradijselijk hoekje waar de natuur regeert!

Het Ile d’Aix, geklasseerd als opmerkelijke natuurlijke site in het hart van de archipel van de Charente is een halvemaan in land, wild en beschermd, omringd door water. Hier zijn auto’s een zeldzaamheid! U kunt het eiland op slechts een paar uur tijd te voet, op de fiets of in een bootje ontdekken. U geniet er van een grote rijkdom aan landschappen die variëren van fijnzandstranden, over steile kliffen en kleine kreken met onontgonnen luchtspiegelingen, wouden van zeedennen en groene eiken, moerassen, weiden en schorren… Liefhebbers van zwemmen, vissen, bootuitstapjes, wandelen en de mooie natuur, u gaat voor de bijl!

Om te ontdekken in de buurt
Meer info
Lokaliseer ons in de buurt van La Rochelle
Meer info
 
Neem contact met ons op
CAMPING AU PETIT PORT DE L'HOUMEAU ****
Camping 4 étoiles entre La Rochelle et l'île de Ré, en Charente Maritime.
Rue des Sartières - 17137 L'Houmeau
Charente Maritime / Poitou-Charentes / Nouvelle-Aquitaine / Frankrijk
Telefoon: Zie nummer00 33 5 46 50 90 82 - Fax: Zie nummer00 33 5 46 50 01 33
E-mail: info@aupetitport.com - Contact: Schrijf ons