Kampeervakantie in la Rochelle in de Charente Maritime

Réception

Op de camping au Petit Port de l’HOUMEAU, welzijn en ontspanning, ideaal om u te herbronnen.

"Au Petit Port de l’Houmeau" is een viersterren familiecamping met 171 mobilhomes et 25 plaatsen voor tenten, caravans en kampeerwagens op een terrein van 3,43 ha, gelegen in de Charente Maritime aan de Atlantische kust, die u zal verrassen door zijn rust en zijn groene omgeving.

Gelegen op 5 km van La Rochelle, op 800 m van de Oceaan, op 1 km van een keienstrand (bewaakt tijdens het seizoen) en op 4 km van de brug van het Ile de Ré. Geniet van de fiets- en de wandelpaden langs de zee om tot rust te komen tijdens uw vakantie in de buurt van La Rochelle.

Goede plannen & Nieuws
Welkom in La Rochelle

Onze camping is ideaal gelegen tussen La Rochelle en Ile de Ré

Gezellige gezinsvakanties in de buurt van La Rochelle.

Voor een aangenaam verblijf met het gezin biedt onze camping toegang tot een volleybalterrein, 3 petanquebanen, een speeltuin en 2 pingpongtafels.

Er wordt u eveneens een barbecuezone aangeboden, met picknicktafels om ter plaatse te eten en gezellige ogenblikken te delen (barbecues met een open vuur zijn er niet toegelaten).

Geniet van een momentje van ontspanning met een biertje, een ijsje of eet een hapje op het terras van onze snackbar (open van 1 mei tot 30 september).
U kunt eveneens fietsen huren van april tot september, net als babybedjes en kinderstoelen.
In de wasplaats van de camping heeft u een wasmachine en droogkast ter beschikking. En voor de "geeks" is er gratis WIFI!

Een ontspannen vakantie, cultuur en hobby’s of natuur en ontdekking aan de poorten van het Ile de Ré.

Grijp uw kans om onze mooie streek van de Poitou Charentes (nu Nouvelle-Aquitaine) te bezoeken en ontdek de schitterende hoekjes van de Charente Maritime…
L’Houmeau, de geschiedenis van een dorp tussen het land en de zee!

Laat u verleiden tot een bezoek aan het lokale patrimonium op de ontdekkingswandeling in het dorp L’Houmeau. Volg deze weg over 9 km, afgebakend met 13 borden die u uitleggen welke natuurlijke, historische of culturele rijkdommen u op ons grondgebied kunt ontdekken.

Vandaag zijn er dertien ontdekkingswandelingen in L'Houmeau, Nieul-sur-Mer, Esnandes, Angoulins-sur-Mer, Salles-sur-Mer, Dompierre-sur-Mer, Châtelaillon-Page, Lagord, Périgny, Tasdon-La Moulinette, Marsilly, La Jarne en Puilboreau.
Ontdek het moeras van Pampin, de fontein van Grimeau, de haven van le Plomb…

Maak een strandwandeling.

Ontdek de torens van La Rochelle, het Aquarium, de Kunst- en Geschiedenismusea van La Rochelle (Le Musée des Beaux-Arts, Le Musée du Nouveau-Monde, le Muséum d’Histoire Naturelle), la Maison de la Baie du Marais Poitevin (het huis van de baai van de moerassen van Poitou) in Esnandes…

Snack bar
in de kleine havenhutMeer info
En voor onze vrienden de vissers, laat u verleiden tot een typische ervaring uit de Charente. Kruisnetvissen… Verhuring per getij met vierkanten kruisvisnetten van Angoulins-sur-Mer en Esnandes. Ontspanning verzekerd!

U kunt ook een bezoekje brengen aan L'Hermione en de Corderie Royale (de koninklijke touwslagerij) van Rochefort, het l'île d'Aix, Brouage, Saintes, Cognac, de zoo van la Palmyre, de Marais Poitevin (de moerassen van Poitou), de Puy du Fou, de vestingen van Vauban, of… naar Fort Boyard varen!
Om te ontdekken in de buurt
Meer info
Lokaliseer ons in de buurt van La Rochelle
Meer info
 
Neem contact met ons op
CAMPING AU PETIT PORT DE L'HOUMEAU ****
Camping 4 étoiles entre La Rochelle et l'île de Ré, en Charente Maritime.
Rue des Sartières - 17137 L'Houmeau
Charente Maritime / Poitou-Charentes / Nouvelle-Aquitaine / Frankrijk
Telefoon: Zie nummer00 33 5 46 50 90 82 - Fax: Zie nummer00 33 5 46 50 01 33
E-mail: info@aupetitport.com - Contact: Schrijf ons