een beetje verder van de camping iN CHARENTE MARITIME

Geniet van uw vakantie op de camping om ons mooie departement Charente Maritime te ontdekken en te bezoeken. Ideaal gelegen in L’Houmeau dicht bij La Rochelle, zult u een bezoekje aan de magnifieke en gekende stations niet missen.

iet te missen tijdens uw vakantie in Charente Maritime

Stop even ten zuiden van La Rochelle in Chatelaillon-Plage, gekend vakantieoord aan zee voor zijn breed fijnzandstrand en zijn casino. Laat u meevoeren naar Fouras-Les-Bains en het beroemde Fort Boyard dat u van dichtbij tijdens een boottochtje kunt bewonderen. Een beetje lager ligt Rochefort waar de Koninklijke touwslagerij zijn poorten voor u opent, en niet te vergeten, de vermaarde ophaalbrug in het stadscentrum. U kunt in de verte de bootjeshaven met zijn “carrelets” zien en eveneens Ile Madame en zijn fort.
Wanneer u via het zuidwesten verder naar beneden in de Charente Maritime gaat, komt u vanzelf aan de voet van het Ile d'Oléron in Bourcefranc-Le-Chapus waar u absoluut het fort Louvois moet bezoeken. Deze streek is ook erg gekend voor de fameuze oesters van Marennes-Oléron die u naar hartenlust kunt eten. Vergeet niet even halt te houden om de zoo van La Palmyre te gaan bewonderen, op een paar kilometer ten noorden van Saint Palais sur Mer en Royan.
Ten noorden van de camping laten we het zand en het strand achter ons om een bezoek te brengen aan het Marais Poitevin en Marans. Wanneer het heel warm is, komt een bootuitstapje op de kanalen in de schaduw van de bomen als geroepen. Op een paar kilometer van L'Houmeau spreken we af in Marsilly om er een bezoekje aan de struisvogelkwekerij van Laurette te brengen.
Voorzie ten slotte in het noorden van de Vendée een daguitstap naar het grote park van Puy du Fou, met het Grand Parcours overdag en het schitterende nachtspektakel Cinéscénie.

Om te ontdekken in de buurt
Meer info
Lokaliseer ons in de buurt van La Rochelle
Meer info
 
Neem contact met ons op
CAMPING AU PETIT PORT DE L'HOUMEAU ****
Camping 4 étoiles entre La Rochelle et l'île de Ré, en Charente Maritime.
Rue des Sartières - 17137 L'Houmeau
Charente Maritime / Poitou-Charentes / Nouvelle-Aquitaine / Frankrijk
Telefoon: Zie nummer00 33 5 46 50 90 82 - Fax: Zie nummer00 33 5 46 50 01 33
E-mail: info@aupetitport.com - Contact: Schrijf ons